onsdag 1. november 2017

Informasjon til sameiere i Rolfsbukta fra Rolfsbukta Huseierforening, november 2017


Behov for å øke felleskostnadene
Huseierforeningens kostnader har vært høyere enn årets budsjett på flere poster. Styret i Huseierforeningen må derfor øke felleskostnadene med 500 kr per seksjon for inneværende år.

Da det nye styret i 2016 overtok budsjetteringen etter at OBOS trakk seg ut av styret, hadde vi liten erfaring og innsikt i budsjettforutsetningene. Budsjettet for 2017 har derfor ikke i tilstrekkelig grad tatt høyde for drift av et større kanalområde med flere bassenger og utvidet grøntskjøtsel, samt at noen nye arealer er lagt til i forbindelse med ferdigstillelse av Rolfsbukta Terrasse.

De største avvikene er likevel knyttet til bruk av konsulenter. Både teknisk og juridiske rådgivere har vært nødvendig å benytte for å få avklart reklamasjoner og utbedringsbehov mot utbygger/OBOS, samt bistå i båtplass-saken. Disse sakene er dessverre fortsatt pågående. Mest konsulentbistand har vært knyttet til reklamasjonssakene med særskilt vekt på betongarbeidene i og rundt Pollen-bassenget, Store kanal-området og Lille Kanal. Disse sakene er ennå ikke avsluttet. Her gjenstår vesentlige utbedringer, nye lekkasjer i bassengene er påvist og overflatebehandlingen rundt bassenget ble ikke utført av OBOS i sommer – som avtalt.

Huseierforeningen har i tillegg foretatt nødvendige utbedringer av lekeapparatene iht. HMS-krav. Det er tegnet ny forsikringsavtale for maskinrommet til bassenget. Det er videre påløpt vesentlig høyere kommunale avgifter og energikostnader enn budsjettert. I tillegg har skiftet av leverandør på drift av basseng og maskinrom, etter at Fonteneteknikk ikke lenger kunne utføre jobben, medført ekstrakostnader til overlevering og opplæring. Vår nye leverandør Vannteknikk har også bistått i arbeidet med å dokumentere ekstraordinært vannforbruk som tydelig viser at det fortsatt er betydelige lekkasjer i bassengene.

Merkostnadene innebærer at styret i Huseierforeningen må innhente ytterligere 220.000 kroner i år, tilsvarende 500 kroner per seksjon. Ettersom Huseierforeningen drives med null-resultatet, er vi avhengig av å øke felleskostnadene for å dekke kostnadene og ivareta foreningens forpliktelser.

Styret vil også gå grundig gjennom de ulike kostnadspostene og iverksette tiltak for å redusere kostnadene: Grøntavtalen som ble inngått med Vaktmesterkompaniet etter en konkurranse tidligere i år, vil bli evaluert før neste sesong.  Ny konkurranse om vintertjenester for sesongen 2017-18 vil gi reduserte kostnader til måking og strøing allerede fra i vinter. Strøm og energikostnader vil bli gjennomgått – samtidig som Hafslund nå monterer nye strømmålere. Kommunale avgifter, spesielt ekstraordinært vannforbruk, vil bli vurdert som en del av reklamasjonssaken mot OBOS. Det samme gjelder konsulentkostnader som vil bli søkt dekket. Dette betyr at vi forventer at Obos refunderer hoveddelen av de merkostnader som er påført Huseierforeningen gjennom 2017.

 Budsjett 2018

Huseierforeningens budsjett for 2018 er besluttet av styret. Budsjettet på 1.640.000 kroner reflekterer de utvidelser av driftsansvar og fellesområder som nå gjelder for Huseierforeningen og fanger opp avvikene som er avdekket i 2017.  Det betyr at budsjettet øker med 11% og kostnadene til drift og forvaltning av fellesområdene i Rolfsbukta vil utgjøre en kostnad per seksjon på ca 308 kroner per måned.

Snømåking og strøing vinterstid
Styret har inngått ny avtale med Vaktmester Andersen om snømåking og strøing av felles veier, gangveier m.m. for sesongen 2017-2018.  I tillegg vil vi minne beboerne om at det er utplassert to sandkasser på bryggen, ved hver av kanalene. Her kan det være ekstra isete og glatt.  Styret ber alle vise forsiktighet og ta ansvar når de ferdes langs bryggene på glatt føre.

Julegranen tennes 30. november kl. 18
Huseierforeningen inviterer alle beboere til gløgg og pepperkaker – og et hyggelig nabotreff i forbindelse med tenning av årets julegran. Det skjer i Pollen-bassenget torsdag 30. november kl. 18. Hjertelig velkommen! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar